پیش بینی مسابقات فوتبال
گروه طراحی پژوهشگران
تبلیغات گروه طراحی پژوهشگران سایت علمی پژوهشگران جوان ایران کارگاه مقاله نویسی isi
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 از مجموع 1
Like Tree1پسندیده شده
  • 1 ارسال کننده ALI.REZA

موضوع: کشت خربزه

  1. #1
    معاون فنی سایت پژوهشگران
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    ارسال ها
    4,529
    تشکر
    9,339
    تشکر شده 9,506 بار در 3,115 پست
    اهدای کتاب
    41
    حالت من
    Mehraboon
    میزان امتیاز
    2854
    قدرت امتیاز دهی
    27

    پیش فرض کشت خربزه

    کشت خربزه


    خربزه
    نام علمی : خربزه Cucumis melo L. از خانواده کدوییان (Cucurbitaceae) و یکی از محصولات با ارزش در اکثر کشورهای جهان می باشد . تاریخچه محصول : تا به حال گونه وحشی خربزه و طالبی را پیدا نکرده اند و عقیده کلی بر این است که منبع اولیه خربزه و طالبی آسیا است و چون شاهدی دال بر کاشت آن در زمان های قدیم موجود نیست ، احتمالاً در زمان های قدیم کاشت نمی شده است . برای نخستین بار اسم طالبی در اروپا در سال ۱۳۸۸ میلادی به وسیله وایکلیف برده شده که از آن به عنوان میوه خوراکی یاد شده است . به نظر متخصصان طبقه بندی گیاهی ناحیه اصلی و منبع اولیه طالبی و خربزه به شکل کنونی کشور ایران و قفقاز و کشورهای همسایه ایران است . نظریه دیگر دانشمندان طبقه بندی گیاهی بر این است که گونه های مختلف در آسیا و آفریقا به طور مجزا پدیدار گشتند . نظر هوکر بر این است که گونه و رقم های اهلی طالبی و خربزه از یک رقم وحشی به نام Cucumis trigonus که در ایران نیز موجود است به وجود آمده است . این گونه در ایران و هندوستان و از آنجا به مالایا تا نواحی شمال استرالیا می روید . حال در چه لحظه ای از تاریخ طالبی و خربزه معمولی پدیدار گشته اند معلوم نیست .
    مطالعه تحقیقات موجود نشان می دهد مراکز ثانوی طالبی و خربزه در هندوستان ، ایران ، جنوب روسیه و چین بوده است . برای نمونه ژن عامل مقاومت به بیماری سفیدک طالبی اکثراً در نمونه هایی که از هندوستان جمع آوری شده دیده شده است . همچنین مشخصات نخستین این گیاهان مانند ترک خوردن طولی میوه وقت رسیدن یا حالت نرم و حلوا مانند گوشت و برگ های بزرگ روی دمبرگ های کلفت و قوی اکثراً در میان نمونه های این …… دیده شده است .
    دکاندول معتقد بود که مرکز اولیه طالبی و خربزه آفریقاست . زیرا که چندین شکل مختلف این گونه ها در آفریقا مشاهده شده است و به عنوان گونه مجزا تشخیص داده شده اند .نادین عقیده دکاندول را تأیید کردکه این رقم های وحشی والدین اولیه رقم های اهلی کنونی هستند ، زیرا اینها درکشورهایی دیده شده اند که فاصله بین آنها بسیار زیاد است ، مانند نواحی جنوب آسیا و مناطق حاره . در حقیقت اختلاف آب و هوا و دما باعث به وجود آمدن این رقم ها گشته است .
    ۲٫ بررسی وضعیت تولید در جهان : طبق آمار فائو کل سطح زیر کشت این محصول در سال ۲۰۰۵ میلادی ، ۱۳۰۸۰۱۸ هکتار با عملکرد متوسط ۶/۲۱ تن در هکتار و تولید ۲۸۳۲۱۱۵۹ تن می باشد که بالاترین تولید متعلق به کشور چین با ۱۵۱۳۸۰۰۰ تن (۵/۵۳% از تولید جهان) است که از سطحی معادل ۵۷۸۵۰۰ هکتاربه دست می آید .متوسط عملکرد این کشور ۱/۲۶ می باشد . ایران با تولید ۱۲۳۰۰۰۰ تن حدود ۴/۴% از تولید را در اختیار داشته که از سطحی معادل ۸۰۰۰۰ هکتار به دست می آید .
    ۳٫ اقلیم : خربزه و طالبی بهترین نتیجه را در آب و هوای گرم و خشک می دهند .این گیاه بر اساس منشأ خود طالب گرما و به ویژه نور است . هوای ابری و بارانی در موقع رسیدن میوه باعث می شود که خربزه و طالبی طعم مطبوع و کیفیت لازم را پیدا نکند . دوره رویش این گیاهان طولانی تر از دوره رویش خیار بوده و بین ۸۰ تا ۱۰۰ روز متفاوت است . هرچند که طالبی و خربزه در طیف وسیعی از انواع خاک ها کشت می شود ولی تنها در خاک های حاصلخیز که دارای مواد غذایی آلی و معدنی کافی باشند بهترین نتیجه را می دهند . مناسب ترین Ph برای کاشت خربزه و طالبی بین ۶ تا ۷ می باشد . در خاک های اسیدی رشد آن کاهش یافته و برگ ها به رنگ زرد مایل به سبز در می آیند .
    ۴٫ بررسی وضعیت تولید در ایران :
    ۴-۱ سطح زیر کشت : طبق آخرین آمارنامه منتشره در سال ۸۳ ، سطح زیر کشت خربزه در ایران ۷۹۹۹۲ هکتار و بیشترین سطح زیر کشت متعلق به استان خراسان با ۴۵۵۵۳ هکتار می باشد که حدود ۵۷% از سطح کل کشور را شامل می شود . سطح کل زیر کشت جهانی طبق آمار فائو در سال ۲۰۰۵ ، ۱۳۰۸۰۱۸ هکتار بوده و ایران حدود ۱/۶% از سطح زیر کشت جهان را به خود اختصاص داده است .
    ۴-۲ عملکرد : متوسط عملکرد خربزه در ایران ۴/۱۵ تن در هکتار و بیشترین عملکرد را استان تهران با حدود ۳۲ تن در هکتار داشته است . میانگین عملکرد جهانی ۶/۲۱ تن و بیشترین عملکرد متعلق به کانادا با ۱۲۰ تن در هکتار بوده و کشور چین به عنوان مهمترین کشور تولید کننده ۱/۲۶ تن در هکتار عملکرد دارد . در ایران استان خراسان به عنوان مهترین تولید کننده خربزه در ایران دارای عملکرد متوسط ۱۴ تن در هکتار می باشد .
    ۴-۳ تولید : کل تولید خربزه در کشور ۱۲۲۱۶۳۱ تن و استان های مهم تولید کننده ، خراسان با ۶۳۶۴۵۹ تن ، سمنان با ۱۱۹۰۷۸ تن و خوزستان با ۱۳۸۷۰۹ تن می باشند . استان خراسان ۵۷% از تولید کشور را در اختیار دارد .
    ۵٫ ارقام زراعی : ارقام کشت شده در ایران عبارتند از : تاشکندی ، مشهدی عباسی ، گرگاب ، شاه آبادی ، جعفری ، خاقانی ، حـاج ماشاءاللهی ، گرمساری ، محمد آبادی ، مجیدی ، روستاق ، صابونی ، جعفر آبادی ، عباس شوری ، سوسکی ، تخم محمد ، بلخی ، زرد ایوانکی ، شفیع آبادی ، شیرازی ، جارجو ، زابلی ، آتشین و شهسواری .
    ۶٫ مکانیزاسیون : کاشت ، داشت و برداشت خربزه در ایران به صورت سنتی بوده و در برخی مناطق برای زودرس نمودن محصول و افزایش درآمد اقدام به استفاده از پلاستیک نموده و بدین ترتیب با زیر پلاستیک کاشتن خربزه ، تاریخ کشت را یک ماه تا یک ماه و نیم جلو کشیده و محصول را زودرس می نمایند .
    ۷٫ آفات و بیماری ها :آفات و بیماری های مهم خربزه عبارتند از :
    سفیدک سطحی Erysiphe cichoracearum
    داغ زدگی Pythium ulyimum
    کنه Tetranychus spp.
    شته خانواده Aphididae
    مگس خربزه Myiopardalis pardalina
    عروسک خربزه Rhaphidopalpa foveicollis
    8. مسائل بازرگانی : طبق آخرین آمار منتشره توسط دفتر آمار و خدمات ماشینی در سال ۸۲ ، ۹۰۱۷ تن از این محصول به خارج از کشور صادر شده که عمده کشورهای مقصد آذربایجان ، آلمان ، افغانستان ، امارات متحده عربی ، اتریش ، سوئد ، عراق ، عربستان سعودی وکویت می باشند . ارزش ریالی صادرات ۱۷۴۷۹۸۵۴۷۷۹۸ ریال معادل ۲۲۰۷۰۵۴ دلار بوده است . واردات خربزه به کشور نداشته ایم .
    ۹٫ صنایع فرآوری : در زمینه صنایع فرآوری خربزه در ایران ، اقدام مناسبی صورت نگرفته و نیاز به بررسی داشته ، تا با استفاده از این صنعت اقدام به فرآوری این محصول شود .
    عرضه سرانه : با توجه به تولید حدود ۱۲۳۰۰۰۰ تن با کسر میزان ۹۰۰۰ تن صادرات و ۱۰% ضایعات و جمعیت ۶۶۰۰۰۰۰۰ نفری عرضه سرانه خربزه در ایران ۶/۱۶ کیلوگرم برآورد می گردد .


    مرجع کشاورزی ایران
    mahdi7 پسندیده است
    << در صورت مشاهده هرگونه پست توهین آمیز و خلاف قوانین سایت با کلیک روی دکمه () گزارش خلاف موضوع را به مدیران سایت اطلاع دهید >>

    ساده ترین کار جهان این است که خودت باشی و دشوارترین کارجهان این است که کسی باشی که دیگران می خواهند




    مکانیک بهشت ریاضیات است. (لئوناردو اولر)




    Barking dogs seldom bite




    آنقدر شکست می‌خورم تا راه شکست دادن را بیاموزم . پطر

  2. تشکرها از این نوشته :


  3. پیش بینی مسابقات فوتبال

برچسب برای این موضوع

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مجوزهای ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
سایت پژوهشگران جوان ایران با هدف راه اندازی محیطی علمی برای همه محققین ، دانشجویان و تمام اهل علم و دانش و تحقیق و پژوهش ایجاد شده تا مطالب علمی و تحقیقی در فضایی دوستانه و صمیمی بیان شود.
اکنون ساعت 11:47 به وقت ایران(تهران) می باشد.
تمامی حقوق متعلق به سایت علمی پژوهشگران جوان ایران می باشد.
پست الکترونیکی مدیریت سایت : Admin@pjiran.ir
سایت علمی پژوهشگران جوان ایران مفتخر است که توسط هاست دی ال میزبانی می شود.