گوجه فرنگي؛ موثر در درمان روماتيسم


وزارت بهداشت اعلام كرد: مصرف گوجه فرنگي به هضم غذا كمك مي‌كند و با قليايي كردن خون در درمان بيماري نقرس و روماتيسم مؤثر است و مصرف مدام آن تا ۶۰ درصد احتمال بروز سرطان‌هاي دستگاه گوارش را كم مي‌كند.





به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني وزارت بهداشت، اعظم دوست‌محمدي، كارشناس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور اظهار كرد: گوجه فرنگي حالت اسيدي خون را كاهش داده و باعث قليايي شدن آن مي‌شود و براي افرادي كه دچار بيماري نقرس هستند، بسيار مفيد است.
دوست‌محمديان با اشاره به اين‌كه رنگ قرمز گوجه فرنگي به علت وجود رنگدانه‌ گياهي به نام ليكوپن است، افزود: گوجه فرنگي خام سرشار از ويتامين ث است اما رنگدانه‌هاي گياهي آن كمتر از گوجه فرنگي‌هاي پخته هضم مي‌شود، همچنين اضافه كردن چربي‌هاي مفيد مانند روغن زيتون جذب ليكوپن را افزايش مي‌دهد.
وي توصيه كرد: گوجه فرنگي را هم به صورت خام و هم به صورت پخته در برنامه غذايي خود قرار داده تا هم ويتامين ث و هم از خواص بي شمار ليكوپن بهره‌مند شوند.
اين كارشناس تغذيه خاطر نشان كرد: مطالعات نشان مي‌دهد مصرف مداوم گوجه فرنگي، خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش مي‌دهد مطالعات نشان داده است افرادي كه در هفته 7 واحد يا بيشتر گوجه فرنگي مصرف مي‌كنند، 60 درصد كمتر در معرض ابتلا به سرطان‌هاي مري، معده، دهان و روده بزرگ قرار مي‌گيرند.
دوست‌محمديان ادامه داد: با توجه به اين‌كه خوردن سبزي‌هاي تازه و انواع ميوه‌ها براي سلامتي و جلوگيري از چاقي مهم است، خوردن گوجه فرنگي به عنوان يك ماده غذايي با ارزش در رژيم غذايي روزانه يا هفتگي توصيه مي‌شود.